perjantai 31. toukokuuta 2013

Valmistujaiskuvaus miljöössä

Tämän "Peppi Pitkätossun" taskussa on tänään leipuri-kondiittorin ammattitutkinto. Kuvasin hänen valmistujaiskuvansa jo viikko sitten ja vaikka päivä oli sateinen niin poutahetket mahdollistivat kuvauksen myös perheen ihanassa puutarhassa. Sadepäivän valo oli kaunis ja luonnon värit mahtavat.


Aloitimme "virallisemmista" kiitoskortti-kuvista. Nämä on aina hyvä olla olemassa vaikka mielessä olisikin rennompi kuva, sillä usein vanhemmille ja sukulaisille se perinteinen 'ruusu, lakki ja hymy' -kuva on ainoa oikea valmistujaiskuva. Vaihdoimme välillä terassilta puutarhaan ja sateen yltyessä taas takaisin suojaan.
Tämä perinteinen toimii aina -mutta vaihtoehtojakin pitää olla. Itse en ylioppilaana ollut yhtään minkään perinteisen yo-kuvan kannalla. Erikoisuuden tavoittelu ja itsekritiikki taisivat olla parikymppisenä pahimmillaan. Mutta näin jälkikäteen on pakko myöntää, että ne hymykuvat on kiva olla olemassa. Ja äiti tykkäsi niistä kyllä eniten...


Ajattelen paljon kuvia kuvattavan kannalta ja haluan, että niistä välittyy aitous. Valmistuminen on iloinen asia, siksi hymy on paikallaan ja lakki kertoo sen syyn hymyyn. Aina pitää myös olla ajatusta, ettei vaan tehdä jotain hassunhauskaa. Kun tekemiselle on syy, kuva näyttää luontevalta.

Kuvaan yo- ja muita valmistujaiskuvia noin tunnin ajan. Kuvia tässä ajassa tulee noin 200 kpl, joista noin 100 kpl  lähetän asiakkaalle jpg-tiedostoina dvd-levyllä. Levyltä saa itse teettää kiitoskortit, taulut jne. valitsemallaan tavalla eli kuvauksen hinta sisältää kuvien käyttöoikeudet.
Lisää tietoa kuvauksista ja hinnat löydät sivuiltani osoitteesta www.marilehtisalo.com
Otimme kuvia myös kakun kanssa, jotta valmistumisala olisi kuvissa mukana.
Ja lopuksi kakku piti tietysti tuhota tavalla tai toisella :DKuvasimme viimeiset kuvat ilman lakkia ja arkisemmalla vaatteella, jotta valmistuvalla on itsestään kuva esimerkiksi työhakemuksiin liitettäväksi.

Onnea kaikille valmistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)