perjantai 7. maaliskuuta 2014

Muotokuvaus studiossa - Edustava kuva työkäyttöön


Ns. virallinen muotokuva kuvataan mm. CV:tä tai työpaikan nettisivuja varten ja sitä voi käyttää myös sosiaalisessa mediassa profiilikuvana. Tarkoitus on tietysti näyttää kuvattava mahdollisimman edustavana, joten asianmukainen vaatetus ja siisti olemus ovat tärkeitä. Muotokuva voidaan kuvata studiossa, työpaikalla tai muussa kohteessa, esimerkiksi ulkona. Studiokuvassa tausta on helposti vaihdettavissa ja paikan suhteen neutraali, joten kuvaa voi käyttää moneen tarkoitukseen.Valoilla ja erivärisillä taustoilla kuviin saadaan luotua monenlaista tunnelmaa. Studiossa kuvatun virallisen muotokuvan tausta on usein harmaa, mutta myös valkoinen ja musta ovat käytettyjä. Virallisen ei tarvitse tarkoittaa tylsää! Päämääränä on, että kuvattavasta näkyy myös persoonallisuutta.


Tässä tapauksessa kuvattava oli ammatiltaan tuottaja ja promoottori, joten kuviin haluttiin rennompaa olemusta ja rock-henkeä. Hattu oli hänen "tavaramerkkinsä", joten kuvasimme paljon myös sen kanssa.

Kuvaan studiopotretteja noin 45 min, josta kuvia jää asiakkaalle noin 80 kpl. Kun pääsee selaamaan koko kuvavirran niin joukosta voi valita ne parhaat kuvat aina kutakin käyttötarkoitusta varten. Pienikin asennon tai ilmeen vaihtelu muuttaa kuvaa yllättävän paljon. Minä valitsen jo kuvia läpikäydessäni joukosta ne omasta mielestäni parhaat ja käsittelen kuvat tarvittaessa eli mm. säädän valoisuutta, väriä ja kontrastia, korjaan ihon pienet virheet ja teen kuvista myös mustavalkoisen sekä seepiakuvan. Kun asiakas saa kuvat, hän voi vielä pyytää käsittelyä valitsemilleen kuville. Kuvankäsittely kuuluu aina kuvauksen hintaan, samoin kuvien rajattu julkaisu- ja käyttöoikeus.


 Tässä kuvavirtaa ja yksi kuvaajan suosikki pysty- ja vaakakuvana.Lopuksi kannattaa aina kokeilla jotain vähän erilaista. Se saattaa jopa toimia, kuten tässä tapauksessa kävi :)
Hintatiedot löytyvät täältä: www.marilehtisalo.com/hinnasto

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)