lauantai 29. maaliskuuta 2014

Onnistuneet häät - ja miten ne tehdään?Mietipä tätä:
Kun häät ovat ohi, mikä on tärkeintä mitä haluaisit muistaa juhlistasi? Ja mitä vieraat niistä muistavat?

Onko se upea hääpukusi, taidokas kampauksesi, näyttävä kakku, häiden teemaväriin sointuva kaason mekko vai ne monta tuntia askarrellut juhlatilan koristeet. Aivan, todennäköisesti ei mikään niistä. Se voisi kuitenkin olla isän koskettava puhe, kaunis vihkiseremonia, hauska ohjelmanumero (kyllä, niitäkin on) tai hääpäivänne hyvä tunnelma. Huomasitko, että ensimmäiseen listaan voit vaikuttaa melko paljon, mutta tuohon toiseen vähän vähemmän. Kaikkea tätä kuitenkin tarvitaan onnistuneeseen hääjuhlaan. Tässä muutama ajatus monet häät kokeneelta kuvaajalta suuren päivänne varalle.

Ortodoksiset häät - Uspenskin katedraali Helsinki

Täydellistähän ei olekaan, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -ja ylisuunniteltu on tylsää.
Jätä siis jotain myös sattuman varaan. Jos suunnittelet hääpäiväsi minuuttiaikatauluun, elät päiväsi läpi jo etukäteen ja luot mieleesi tarkkoja mielikuvia miten asioiden pitäisi mennä. Mitä sitten jää koettavaksi? Pettymykset ja stressi siitä kun homma ei mennytkään niinkuin piti? Toisaalta jonkinlainen runko päivälle kannattaa suunnitella ja antaa osa tehtävistä muidenkin hoidettavaksi jos taakka käy liian painavaksi.

Ota häävieraat mukaan juhlien tekemiseen.
Vieraat tulevat häihin kaukaa ja läheltä juhlimaan hääparia, mutta myös pitämään hauskaa ja tapaamaan ihmisiä. Jos olet ikinä ollut häissä, joissa mietit vain milloin olisi sopiva aika lähteä niin tiedät, että hääjuhla ei ole vain hääparin juhla. Auta siis vieraasi juhlatunnelmaan esimerkiksi tutustuttamalla juhlakansa toisilleen tai järjestämällä jotain yhteistä ohjelmaa, jossa vieraatkin saavat olla mukana. Muista myös antaa heille hetki aikaasi, vaikkapa istahtamalla illan aikana vuoron perään jokaiseen pöytään rupattelemaan.

Häiden juhlapaikka on kulissinne.
Valitkaa siis huolella näköisenne paikka ja tehkää siitä oloisenne!


Mikä tekee teidän häistänne ikimuistoiset?
Tämä ei ole kiinni rahasta vaan vaivannäöstä. Miettikää häihinne jotain spesiaalia, joka poikkeaa tavanomaisesta ja tuo hääjuhlaanne oman erityisen mausteensa. Häissä voi olla vaikka jokin teema, jonka mukaan sinne pukeudutaan. Häidenne teemasta voitte kertoa jo hääkutsussa, jolloin vieraat voivat pukeutua teemaan sopivasti ja pääsevät näin helpommin "leikkiin" mukaan. Rooli monesti vapauttaa ja roolihahmossa on ehkä helpompi hullutella esimerkiksi tanssilattialla tai poseerata kuvissa.

Luota ammattilaiseen.
Jos kaipaat mielenrauhaa ja haluat maksimoida onnistumisen niin ammattilaiselle kannattaa siirtää ainakin osa vastuusta. Tärkeimmät häiden ammattilaiset ovat mielestäni catering-palvelu, morsiamen (ja kaasojen) meikkaaja ja kampaaja, bändi/muu esiintyjä sekä valokuvaaja. Jos näistä joku menee pieleen niin sitten -lievästi sanottuna- harmittaa.Ja viimeiseksi:

Juhli! Elä unelmaasi!
Hääpäivänä on aivan turhaa stressata, kiukutella tai raivota. Se ei enää auta mitään.
Lopulta tärkeintä on kuitenkin se, että kaikilla, niin hääparilla kuin vieraillakin, on häissä hauskaa.

Maalaishäät - Westerby Gård Inkoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)