perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kamera ja Kvartsihiekka -näyttelyn avajaiset 10.4.2014 Gumbostrand Konst & Form

Taidekeskus Gumbostrand Konst & Formin kevätnäyttelyssä ’Kamera ja kvartsihiekka’ kohtaavat Caj Bremerin valokuvat sekä Nuutajärven taiteilijoiden teokset.

Näyttely esittelee monipuolisena valokuvaajana tunnetulta Caj Bremeriltä yli 120 työtä. Valtaosa teoksista on uusia, nyt ensi kerran nähtäviä kuvia, mutta joukossa on myös vanhempia klassikoita. Bremerin valokuvat saavat kontrastia Nuutajärven osuuskunnan kahdeksan taiteilijan värikylläisistä taidelasiteoksista.
Näyttelyn väriloistosta vastaavat Nuutajärven osuuskunnan eli NuGOn taitelijoiden teokset. Nuutajärven osuuskunnan taiteilijoista näyttelyssä ovat mukana Alma JantunenAnu PenttinenLea SwantzMarika KinnunenSara HulkkonenHeikki ViinikainenJohannes Rantasalo ja Markku Salo.

Jokaisella taiteilijalla on oma tyyli, yhtenäistä heille on teoksissa käytetty materiaali eli lasi. Nuutajärven osuuskunnan taiteilijat ovat tutustuneet Bremerin valokuviin ja tehneet näyttelyä varten uutta tuotantoa.Caj Bremer - Kasvoista KasvoihinJohannes Rantasalo - Notkea vihreä


John Hartwall toivotti vieraat tervetulleiksi näyttelyyn ja esitteli taiteilijat.
Caj Bremer ja avajaispuhe, jossa hän kertoi mm. ensimmäisestä vierailustaan Konst & Formissa. Voit lukea Bremerin mietteitä täältä: HS 6.4.2014: 'Valokuvan mestari Caj Bremer on kotonaan myös Facebookissa'"Kuinka moni on mun Facebook-kaverini. Nostakaa käsi ylös!"Lämpimät kiitokset sai taidekeskuksen johtaja Charlotta Björkendahl.


Caj Bremer - Facebook Kuvia 2013Sara Hulkkonen - Airanne I-V


Marika Kinnunen - Pioni


Caj Bremer - Väripigmenttivedos (Muoti 1956)

Caj Bremer - Ladoga


Alma Jantunen - Murtaja


Lea Swantz - School of Fish


 

Gumbostrand Konst & Form sijaitsee Etelä-Sipoon merellisissä maisemissa, jossa upea luonto antaa oman lisänsä tähänkin näyttelyyn. Lisää tietoa Konst & Formin näyttelyistä, kahvilasta ja myymälästä löydät osoitteesta: konstoform.fi. Käy katsomassa myös aikaisempi juttuni taidekeskuksesta ja sen ympäristöstä jos kiinnostuit paikasta: Taidetta lasten kanssa, Gumbostrand Konst & Form.

Kevätretki Gumboon kannattaa ehdottomasti!
2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia upean näyttelyn avajaisista, jossa itsekin olin paikalla ja näemmä eksynyt myös pariin sinun kuvaasi :) Itse ujostelen kuvata väenpaljouksia, mutta nyt hieman uskalsin kännykällä räpsiä, kun muutkin niin tekivät. Varsinkin valloittava Caj Bremer ansaitsee itse olla välillä kuvien kohteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon oli tosiaan väkeä avajaisissa! Hauskaa, että pongasit sieltä itsesi :) Minä kun kuvaan näitä juhlia työkseni niin huomaan, etten oikeen osaakaan enää olla juhlissa ilman kameraa :D Caj Bremer oli kyllä avajaisten värikkäin persoona, joten hänestä ja hienosta näyttelystä sai helposti monta hyvää ruutua. Toivottavasti törmätään toistekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)