perjantai 3. helmikuuta 2012

Lapsikuvaus kiitos- ja joulukorttiin

Tämä pieni tyttö oli edellispäivänä juhlinut 1-vuotis syntymäpäiviään
 ja hänestä haluttiin sukulaisille kuva kiitoskorttiin. 
Lisäksi oli tarkoitus kuvata myös kehyksiin laitettava 1v-kuva
 sekä lähestyvää loppuvuotta varten joulukorttikuva.Kuvaus sovittiin asiakkaan kotiin, koska ulkona ei ollut erityisen talvista lumen vähäisyyden vuoksi. Pientä lasta on muutenkin aika haastavaa kuvata talvella ulkona kylmyyden ja peittävien vaatteiden takia.

Aloitan kuvaamisen tutustumisella. Lapsi saa rauhassa todeta minut vaarattomaksi ja leikkiä vaikka omassa huoneessaan vanhemman tai sisarusten kanssa. Samalla saan kuvattua lasta lelujensa ympäröimänä, omassa kodissaan. Vähitellen teen enemmän tuttavuutta ja saan toivottavasti jo pari hymyäkin. Menen lapsen mukana, seuraan hänen tekemisiään ja tarvittaessa kiinnitän mielenkiinnon johonkin uuteen leluun tai paikkaan. Tarkoitus on saada mahdollisimman luonnollista kuvaa.

Kuvausaikaa varaan lapsi- ja perhekuvauksiin 1-1½ tuntia. Lopullisia kuvia tässä ajassa tulee noin 100-200 kappaletta. Pienen lapsen kanssa puolitoista tuntia on maksimi, koska lapsi väsyy. Tästä seuraa tietysti ennenpitkää riehaantuminen, kiukku tai unelias katse. Mikään näistä ei erityisesti toimi kuvassa :)


Joulukorttiin halusimme rauhallista tunnelmaa.
Sehän on helpommin sanottu kuin tehty, mutta tarpeeksi monta otosta ja pallojen nostoa tuotti tulosta.


Kuvauksen jälkeen käyn kaikki kuvat läpi, poistan epäonnistuneet, käsittelen parhaita ja teen niistä myös mustavalkoisia sekä seepiaversioita. Lähetän kuvat asiakkaalle tiedostoina levyllä. Asiakas saa itse tilata kuvat ja kortit valitsemastaan paikasta. Autan tietysti tarvittaessa ja käsittelen kuvia jatkossakin jos tarvetta siihen on.

Kuvapalveluita on netti täynnä ja valmiita korttipohjia löytyy vaikka millä teemalla. Itse olen käyttänyt seuraavia kuvapalveluita, joiden hinta ja laatu ovat olleet kohdallaan:

www.smartphoto.fi
Entinen Extrafilm. Laaja ja tyylikäs valikoima korttipohjia. Edulliset ja laadukkaat printit ja julisteet.

www.ifolor.fi
Suomalainen. Laaja ja edullinen valikoima tuotteita. Helppo kuvakirjaohjelma.

www.vistaprint.fi
Laadukkaita painotuotteita. Erittäin laaja valikoima korttipohjia. Myös ilmaistuotteita.

www.nowandforever.fi
Kaikkea häihin ja juhliin. Painotuotteissa kauniita kiitoskorttipohjia myös muihin kuviin.

Jos sinulla on kokemusta jostain muusta hyväksi havaitusta kuvapalvelusta niin lisää linkki kommentteihin, kiitos :)


Tarvittaessa teen kortin tulostusvalmiiksi, jolloin asiakas voi teettää kuvan edullisesti n.10 sentin kpl hintaan. Kuvan voi liimata kartongille tai lähettää sellaisenaan. Kuvaan voin myös kirjoittaa halutun tervehdyksen.

4 kommenttia:

 1. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
 2. Olipas kauniita kuvia! Näistä sai hyvää inspiraatiota omaan kuvaussessioon tälle päivälle, kun kummipojasta pitäisi saada joulukorttikuvia. Tykkäsin eniten kuvasta jossa tyttö leikkii kuusenpalloilla pöydän äärellä. Pöytä luo hienoja heijastuksia jotka tuo kuvaan uusia elementtejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa, että sait kuvista ideoita omaan kuvaukseesi :) Hyviä kuvaushetkiä teille kummipojan kanssa!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)