perjantai 22. maaliskuuta 2013

Talvihäät 19.1.2013 Pyhän Laurin Kirkko ja Wanha BäckbyKoko päivän hääkuvaus lauantaina 19.1.2013

Valmistautumisen kuvaaminen klo 11.45-13, Sokos Hotel Vantaa
Hääpotrettikuvaus klo 13-14.30, Wanha Bäckby, Pyhän Laurin kirkon ympäristö
Vihkikuvaus klo 14.30-15.30, Vantaan Pyhän Laurin kirkko
Hääjuhlakuvaus klo 15.30-22, Wanha Bäckby

Koko kuvausaika noin 10 tuntia


Päivän sää oli kauniin aurinkoinen, mutta erittäin kylmä. Aamulla mittari näytti jopa -27°Cmutta onneksi sää vähän lauhtui iltapäivään mennessä. Aloitin kuvauksen morsiamen ja kaasojen valmistautumisesta hotellilla.Kampaus: Marica Järvinen Studio Bliss
Meikki: Janita Järvinen


Hääkimppu: Selena Wacklin Wanha Bäckby
Hääpuku: Lucca Bride Niinatar
Koska hääpotrettikuvaus oli sovittu otettaviksi ennen vihkimistä niin kuvasimme myös ns. First Look-kuvat eli ikuistin hetken kun hääpari näki toisensa ensi kertaa hääpuvuissa viimeisen päälle laittautuneina.

Hääpotrettikuvausta varten siirryimme häiden juhlapaikalle, jossa kuvasimme "viralliset hääpotretit" kylmyydeltä suojassa.


Wanha Bäckby Bäckbyntie 4, Vantaa

Uhmasimme myös pakkasta ja jatkoimme hääpotrettien kuvaamista vielä 10 minuuttia kirkon ympäristössä.

Viimeisiin potrettikuviin saimme tallennettua myös kauniin talvipäivän laskevan auringon valon.


Pyhän Laurin kirkolla on mahdollista odotella vihkimisen alkua sivurakennuksessa (Albahuone). Tämä tila toimii myös morsiamen odottelutilana jos morsian ja sulhanen eivät halua nähdä toisiaan ennen vihkimistä. Sulhanen ja bestman siirtyvät seremoniaan kirkon sakastista.


Pyhän Laurin kirkko (Helsingin pitäjän kirkko) Kirkkotie 45, Vantaa


Perinteisen riisin heiton sijaan voi heittää ruusunlehtiä, puhaltaa saippuakuplia, polttaa sädetikkuja tai kuten näissä häissä, huiskuttaa nauhaviirejä, jotka oli askarreltu hääteemaan sopivissa väreissä: harmaa, turkoosi ja valkoinen.


DJ Janne Penttinen Ideaviihde Oy / Haamusiikki.fi
Photo Booth -kuvaus on hauska tapa kuvata kaikki vieraat esimerkiksi vieraskirjaa varten. Rekvisiitan voi melko helposti askarrella itse kartongista ja netistä saa myös printattua valmiita silmälasi-, hattu ja viiksimalleja.


 


3 kommenttia:

 1. Heippa! Katselin kuviasi ja tykästyin niihin todella,joten päätin kysyä sinulta asiaa,heh (:Olen menossa ensimmäistä kertaa kuvaamaan häitä,enkä ole oikein varma mitä objektiivejä kannattaisi ottaa mukaan? Tai lähinnä mitä itse käytät,mitä voisit siis suositella tälläisiin tilanteisiin? (: Olen kuvaamassa siis sekä kirkossa,juhlapaikalla sekä myöskin hääpotretit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kuvaan Canon 5D Mark II rungolla, jolla pystyy tuottamaan hyvää kuvaa melko hämärissäkin paikoissa, ilman salamaa. Objektiiveina minulla on Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM (eli zoom-objektiivi), jota käytän pääasiassa kirkossa ja juhlapaikalla sekä potrettikuvaukseen Canon EF 50mm f/1.4 USM. Hyvä valovoima eli alhainen F-luku on tässä työssä aika tärkeää. Ja ikävä kyllä nostaa objektiivin hintaa. Lisäksi varustukseeni kuuluu Canon 40D kamera (varakamera), Canon Speedlite 430 EX salama, 2 x vara-akkuja + laturi, Manfrotto heijastin ovaali 120x90cm (valkoinen/musta/hopea/kulta) sekä pyöreä pienempi (kulta/hopea) potrettikuvaukseen lisävaloa tuomaan. Nämä ovat luottokamani.

   Olipa kamerasi mikä tahansa niin tärkeintä on osata käyttää sitä! On aivan turhaa omistaa kalliita välineitä jos ei hallitse niitä. Toisaalta huonolla kameralla ja linsseillä menettää monta hyvää kuvaa jos olosuhteet ovat haastavat. Salamalla kuvattu pilaa aina osan luonnollisesta tunnelmasta ja vaikka suoran salaman käyttö on joskus pakollista niin ainakin minulle se on vihoviimeinen oljenkorsi. Pyri "ampumaan" salamaa aina kun mahdollista vaalean pinnan, kuten katon, kautta tai käytä salaman hajauttamiseen tarkoitettuja salamaheijastimia. Pyrin muutenkin tallentamaan ihmiset ympäristössään mahdollisimman luonnollisina eli sellaisena kuin tilanne silloin kuvatessa on. Kynttilänvalossa siis todellakin tulee tummempia kuvia kuin kirkkaassa auringonvalossa :D ja niin kuuluukin tulla!

   Jälkikäsittelyllä ja kuvien karsimisella on myös suuri merkitys eli kuvaajan työ ei missään nimessä lopu kuvauspäivän jälkeen vaan vähintää toinen mokoma odottaa tekijäänsä. Käytän kuvien selaamiseen Canonin Zoom Browser Ex ja Adobe Bridge Cs6 ohjelmia ja kuvankäsittelyyn Adobe Photoshop CS6 ohjelmaa. Kannattaa kuvata mahdollisimman paljon, koska aina voi karsia, mutta uusintaan ei ole mahdollisuutta ainakaan vihkimisen ja juhlan osalta. ja kannatta kuvata mahdollisimman valmista kuvaa, jotta jälkikäsittelyyn käyttämäsi aika ei kasva kohtuuttomaksi. Koska minulla on varsin liipaisinherkkä sormi niin koko päivän eli noin 10 tunnin hääkuvauksen aikana, kuvia saattaa tulla yli 2000 kpl ja niistä noin puolet pääsee asiakkaalle saakka. Kuvaan siis myös aina vaihtoehtoja samasta tilanteesta, jolloin voin jättää asiakkaalle sen parhaimman kuvan ja jälkikäsittelyltäkin säästyy aikaa kun valotus yms on kohdillaan jo valmiiksi.

   Toivottavasti sait jotain irti tästä sepustuksestani :) Ja onnea hääparille!

   Poista
  2. Voi että tästä oli suuresti apua!Tämä auttoi hieman asiaa,mutta hieman vielä jännittää,heh (:

   Poista

Kiitos kommentistasi :)