sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivälounas Loviisassa


Matkasimme sunnuntaina 10.11.2013 isänpäivälounaalle Loviisan historialliseen Degerby Gilleen. Kuvasin viime kesänä hääpotretteja Loviisan vanhassa kaupungissa ja huomasin Sepänkujalla kivipaaden, jossa luki seuraavaa: "Lovisan kaupunki perustettiin vuonna 1745 Degerbyn ratsutilan maalle". Kiven takana näkyi tämä vanha kaunis talo ja kyltissä vuosiluku 1695. Luin paikan historiasta kestikievarin sivuilta ja pakkohan tuo oli päästä näkemään sisältä. Isänpäivälounas tarjosi tälle visiitille oivan tekosyyn :D Rakennus olikin reissun arvoinen ja lapsillekin mielenkiintoinen kokemus. Ruoka oli maittavaa ja teimme illan pimetessä vielä pienen kävelyretken Loviisanlahden rantaan.


Paahtopaistia, Savulohi-spelttisalaattia ja mozzarellasalaattia.
Lisäksi alkuruokapöydässä oli tarjolla Ahvenkosken Savun kuhatartar, sitruunagraavattua siikaa ja kylmäsavulohi-Skagen saaristolaisleipiä.

Pääruoka tarjoiltiin pöytään. Vaihtoehtoina oli paistettua lohta, sitruunainen emmeri-juuresrisotto ja tyrnikastike tai härän ulkofilettä, mokkakastike, uuniperunoita ja paahdettuja juurestikkuja.


Jälkiruokana nautimme Irish Brûléeta kahvin kera.

Jos kiinnostuksesi paikkaa kohtaan heräsi niin Degerby Gillen aukioloajat löytyvät täältä. Joulukuussa tarjolla on jouluinen lounaspöytä ja jouluna Gilleen katetaan joulupöytä sekä lounas- että illallisvieraita varten.


"Lovisan kaupunki perustettiin vuonna 1745 Degerbyn ratsutilan maalle"Kannattaa suunnata Loviisaan joulukuussa, jolloin kaupungissa tapahtuu mm:
ti 3.12. klo 7-18 Joulumarkkinat Loviisan torilla
la 7.12. klo 10-15 Laivasillan Joulumarkkinat
7.-8.12. ja 14.-15.12 Wanhan Ajan Joulukodit

7.12. pääsee Helsingistä ja Porvoosta bussiretkelle tutustumaan Malmgårdin tilalle ja Loviisaan
Lisätietoa tapahtumista www.visitloviisa.fi -sivuilta.

4 kommenttia:

 1. Todella ihanat kuvat. Mukavaa nähdä kuvia jotka joku muu kuin paljasjalkainen Loviisalainen on ottanut, kun itse on asunut täällä ikänsä :-)
  Kaupunkimme on rauhallinen ja kaunis. Kivasti kirjoitettu siitä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin kesällä Loviisassa ihan ensimmäistä kertaa ja vaikka kyseessä olikin kuvausreissu eli aika pikainen pintaraapaisu kaupunkiin niin ensivaikutelma oli oikein positiivinen. Loviisan kirkko yllätti minut, monet kirkot nähneen hääkuvaajan, omaperäisellä kauneudellaan. Se pitää vielä kokea joulutunnelmassa! Kirkolta alkava puistoalue sekä vanhakaupunki olivat myös kauniita. Loviisa on myös sopivan pieni, jotta sen näkee mukavasti päivässä ja jaksaa katsastaa kävellen. Tulen ehdottomasti uudestaan kunhan taas keksin "tekosyyn" ja ehdin sen totuttaa :D

   Poista
 2. Tervetuloa myös Loviisan Wanhojen Talojen 10-vuotissynttreille 30-31.8. 2013
  www.loviisanwanhattalot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)