torstai 9. tammikuuta 2014

Onneli ja Anneli -elokuvan ensi-illassa


Muistatteko Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli kirjat?


Kuva: WSOY Kannen kuva: Maija Karma

No nyt on näistä suloisista tytöistä tehty ihana ja aurinkoinen elokuva, jonka on ohjannut Saara Cantell. Elokuvaa on kuvattu kesäisessä Loviisassa, jonka idyllinen miljöö sopii erinomaisesti Kissanmintun kaupungin kulisseiksi.


Kävin tyttöjeni kanssa katsastamassa elokuvan sen ensi-illassa keskiviikkona 8.1.2014 Loviisassa. Paikalla olivat tietysti elokuvan päätähdet Aava Merikanto (Onneli) ja Lilja Lehto (Anneli) sekä Onnelin veljeä Petteriä näyttelevä Elias Koistinen. Pienet fanit pääsivät kolmikon kanssa yhteiskuvaankin :)


Loviisan Kino Marilynissä oli ensi-iltavieraille tarjolla herkullisia lämpimiä muffinseja ja vadelmamehua. Lehdistö ikuisti illan päätähtiä, ohjaaja kiitti mm. elokuvan tekoon osallistuneita loviisalaisia ja näyttelijät kukitettiin asiaankuuluvasti. Elokuvassa näyttelee monta tunnettua nimeä, kuten Eija Ahvo, Kiti Kokkonen, Elina Knihtilä, Kristiina Elstelä, Jaakko Saariluoma, Johanna Af Schultén ja Samuli Vauramo.
Tunnelma oli odottava ja vihdoin pääsimme sukeltamaan aurinkoiseen Kissankulman maailmaan. Hieman oli erilaista kuin meillä isänpäiväreissun aikoihin, joten taidanpa suunnata Loviisaan ensi kesänä uudestaan! Saimme istua elokuvan tekijöiden edessä olevalla penkkirivillä ja oli hauska seurata Aavan ja Liljan reaktioita kun he Onnelina ja Annelina seikkailivat elokuvassa. Tämän illan nuoret näyttelijät muistavat varmasti aina.


 Elokuvan jälkeen tähdet palkittiin vielä raikuvin aploodein :)

Suosittelen elokuvaa erityisesti kaikille pikkutytöille, kuten myös lämmintä kesää kaipaaville! Omat tyttöni pitivät elokuvasta kovasti. Vanhempi katsoi leffan hievahtamatta ja nelivuotiaskin malttoi pysyä tuolillaan melkein koko puolitoista tuntia. Onnelin ja Annelin talo -kirjaan perustuva elokuva on toivottavasti vasta ensimmäinen sarjassaan ja jatkoa seuraisi lähivuosina!

Elokuva tulee teattereihin 17.1.2014.
Onneli ja Anneli -elokuvan sivuilta näet mm elokuvan trailerin: onnelijaanneli.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)