lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kesäretkeä suunnittelemassa Porvoon TaidetehtaallaKävimme minimessuilla Porvoon Taidetehtaalla tutustumassa Itä-Uudenmaan matkailu-, kokous- ja elämysyritysten sekä käsityöläisten tarjontaan. Samalla reissulla tuli nähtyä myös Taidehallin näyttely, joka oli  tyttäreni mielestä "kivointa" -messupöytien karkkikulhojen ohella.


Messuja kiertäessä mietin, että tänä kesänä voisinkin tehdä perheeni kanssa kesäretken Loviisaan. Mieluiten risteilisin sinne M/s Runebergin kyydissä Helsingistä, mutta sipoolaisena taidan kuitenkin ottaa auton alle. Kohteina Loviisassa voisi olla ainakin Svartholman merilinnoitus, jossa lapset pääsisivät tutustumaan saaren historiaan jännittävällä seikkailuretkellä ja samalla tulisi se merimatkakin koettua. Lämmintä kesäpäivää voisi toki viettää rennosti Loviisanlahden rannoillakin, esimerkiksi ihan keskustan tuntumassa Plagenin uimarannalla ja siitähän katsastaisi helposti Laivasillan Markkinat sekä Loviisan vanhankaupungin idylliä. Kahvittelisin ihan ilman muuta Loviisan Kappelin Ruusukahvilassa ja saattaisinpa jäädä vielä piknikillekin Kappelinpuiston vehreyttä ihastelemaan. Jos jäisin yöksi niin tekisin seuraavana päivänä retken vielä Malmgärdin tilalle ja Strömforsin ruukkimiljööseen. Kävisin myös mielelläni ihastelemassa Loviisan Avoimet Puutarhat ja Wanhat Talot. Kiire taitaisi tosin tulla, että kaikki ehtisi käymään...Voisinhan toisaalta koota kasaan kaveriporukkamme ja lähtisimme rentoutumaan kauniiseen Sipoon saaristoon Norrkullalandetille, jossa saunoisimme ja uisimme, söisimme hyvin ja yöpyisimme Seasong Travelsin mökeissä. Olen käynyt tuolla kuvaamassa juhlat pari kesää sitten ja paikka näytti ihanalta! Kutsuvalta näyttivät myös Nybergs Varpetin ja Reimarvikin tilat Porvoon ja Loviisan saaristossa, ihan vain esitteiden kautta katsottuna. Tai sitten lähtisimme viettämään toimintapäivää Porvoon Emäsaloon Seikkailulaakson elämysten pariin.


Lasten kanssa voisimme käydä Sipoonkorven Kansallispuistossa tutkimassa luonnon ihmeitä ja tietysti paistamassa makkaraa nuotiopaikalla. Parkkipaikalta nuotiolle menee Ponun Perinnepostia -luontopolku, joka on melko lyhyt ja helppokulkuinen, joten pienetkin lapset jaksavat matkan kävellä. Sunnuntaisin Sipoonretki kannattaa muuten aloittaa Gumbostrand Konst & Formin brunssilla ja jatkaa siitä taidenäyttelyyn sekä myymälään. Ja jos matka jatkuu kohti Helsinkiä niin Uuden Porvoontien varrelta löytyy ihania leivonnaisia tarjoava Leipomo Kahvila N'Avetta, jonka kaunis pihapiiri on jo yksistään visiitin arvoinen. Jos Porvooseen on menossa niin Ravintola Wanha Laamanni tai Fryysarinranta tarjoavat paitsi ruokaa niin myös viihtyisää ympäristöä. Paljon nähtävää ja tehtävää löytyisi siis ihan meidän lähialueelta, joten taidanpa toteuttaa kesällä jotain näistä!


2. kerroksen taidehallilla on esillä mm. Taide- ja Toimintakeskus Kaarisillan taiteilijoiden töitä 4. toukokuuta saakka.
Lasten kanssa on kiintoisaa käydä taidetta katsomassa kun näkee itsekin asiat ihan eri kantilta!
Porvoon Taidehallilta löytyy myös mainio Ravintola Sinne. Kävimme siellä viime syksynä ja se sopii myös pienemmille herkkusuille :)
Messuilla olleiden käsityöläisten tuotteista mieleeni jäivät mm:Luontoaiheiset hopeakorut - www.hetasilverdesign.comPienet pussukat ja laukut - nastatuote 
Keramiikkatuotteet - Pian KeraKattilahatut eli pienet käteensopivat patalaput ja coolerit - UllakkopuotiLetitetyt pannunaluset  -  Heli KuosaHuovutus- ja rautalankatyöt - Villa YlleILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!


2 kommenttia:

  1. Suosittelen matka JL Runebergillä Pellingistä Loviisaan aivan ihana saaristoristeily ja taikaisin Pellinkiin. Heinäkuussa joka torstai. Lähdette autolla Porvoosta Pellinkiin, missä on hyvä parkkipaikka.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)