perjantai 22. elokuuta 2014

Taiteiden yö Helsingissä 21.8.2014

Asuin kymmenisen vuotta Helsingissä mm. Kalliossa ja Punavuoressa ja aina välillä kaipaan Helsinkiä suunnattomasti. Varsinkin öistä Helsingin keskustaa. Silloin minulla ei ollut autoa vaan kävelin ja kuljin julkisilla kaikkialle, kuten muutkin keskusta-asukkaat. Helsingin keskusta on kuitenkin melko pienellä alueella, joten kaikki tarvittavat palvelut löytyivät läheltä ja työnikin oli ydinkeskustassa. Nykyään asun perheeni kanssa keskellä kaunista maaseutua Sipoossa, mutta meiltä hurauttaa puolessa tunnissa Helsingin keskustaan. Minua lohduttaa ajatus, että pääsen kaupunkiin koska vain, joten maaseudun rauha ei onnistu ahdistamaan niinkuin aikanaan kotiseudullani. Käyn Helsingissä edelleen töiden takia usein, mutta vapaalla todella harvoin. Pari viikkoa sitten harmittelin, ettei tullut mentyä seuraamaan Flowta ja vannoin, että ensi vuonna menen! Sitä odotellessa päätin lähteä iltakävelylle peltomaisemien sijaan Helsingin taiteiden yöhön. En ollut suunnitellut reittiäni etukäteen, koska ohjelmatarjonta vaikutti melko hajanaiselta, mutta päämäärätön vaeltelu osoittautui oivaksi valinnaksi. Olin vapaa menemään sinne mistä kuului jotain mielenkiintoista ja seurasin sitä mikä sai vangittua minut katsomaan ja kokemaan. Lopulta kävelin noin 6 kilometrin lenkin Senaatintorilta Töölönlahden ympäri ja takaisin Tuomiokirkolle. Saavuin paikalle noin klo 21 ja lähdin kotia kohti vähän puolenyön jälkeen. Mm. tämän näin:


Senaatintorille nousi pahvilaatikoista lastensairaala, Guggenheim-museo ja keskustakirjasto. Näin näppärästi sekin hoitui!Sanomatalon Mediatorilla oli esillä hienoja kuvia - ja painajaisia...


Kacper Kowalski, Puola - 2. palkinto: luontokuvasarjat

Belchatówin voimalan jätevesiä. Belchatów on Euroopan suurin hiililämpövoimala. Sen hiilidioksiidipäästöt ovat maailman suurimpia.

Ilmakuvat paljastavat teollisuuden ympäristövaikutuksia, joita on vaikea havaita maan pinnalta: voimaloiden hiilituhkaa, kaivosteollisuuden sivutuotteita ja kemikaalitehtaiden päästöjä. Hiilen polttamisessa jätteenä syntyvä hiilituhka sisältää myrkyllisiä raskasmetalleja.


Taiteiden yön mobiiliapplikaation "päämajalla" pääsi seuraamaan kävijöiden reittejä elävänä taidekarttana. Lopputuloksen näet täältä.Open Stage Kansalaistorilla


Töölönlahti by nightYöllä kaiken näkee eri valossa ;)Salsa Borealis Kansallisoopperan Amfiteatterilla
Tämä oli ehkä hienoin kokemus kaikista. Lämmintä tunnelmaa ja salsaa Helsingin yössä :)
Oopperan ulkoilmakonsertissa esitettiin otteita tulevasta ohjelmistosta.


Töölönlahden toisella puolella Linnunlaulun huviloilla pääsi nauttimaan vohveleita upean näköalan kera.


Kampista löytyi vielä iloisten juhlijoiden lisäksi seinälle heijastettuja mehiläisiä.


Klo 00:15 Raksa oli purettu ja Taiteiden yö 2014 päättynyt. Hyvä lenkki oli, onneksi lähdin :)

Kuvattu Nokia Lumia 1020:n kameralla ja osaa kuvista on käsitelty Nokian omilla ohjelmilla suoraan kuvaamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)