sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Valokuvaajan työtä seuraamassa

Kahden viime viikon ajan minulla oli seuranani assistentti kun sipoolainen Anton Kunnas suoritti tet-harjoittelua studiollani. Valokuvaajan työ on itsenäistä ja välillä yksinäistäkin, joten tämä oli ihan hauskaa vaihtelua normaaliin arkeeni. Omakin assariaikani muistui taas mieleeni (juttu siitä täällä). Antonilla oli jo hyvä ote kuvaukseen ja kuvankäsittelyyn, joten tehtäväkseni jäi lähinnä näyttää mitä työni todellisuudessa on. Tein viikoilla 47 ja 48 6 perhekuvausta, yhden yrityskuvauksen rakennuttajatoimistolle ja kuvasin sekä kokosin blogijutun taidenäyttelyn avajaisista. Lisäksi minulla oli tietysti paljon kuvien läpikäymistä ja kuvankäsittelyä sekä sähköposteihin vastailua yms. Annoin Antonille myös muutaman oman tehtävän suoritettavaksi, jotta hän pääsisi kokeilemaan studiovaloja ja oppimaan uutta.


Ensimmäinen tehtävä oli tuotekuvaus kolmessa eri valaistuksessa:


Nro1 Sekavalo (hehkulamput, päivänvalo, kuvausheijastimet)


Nro2 Studiovalo


Nro3 Päivänvalo

Toinen tehtävä oli kuvata kuvaaja työssään. Tässä kuvasin rakennustyömaalla, joten kuvausolosuhteet ja valaistus vaihtelivat paljon. Hyvä lopputulos ja hienoja kuvakulmia Antonilta erittäin vaikeasta kuvattavasta :D


Kolmas tehtävä oli etsiä kuvauspaikkoja henkilökuvien taustalle Porvoosta. Harmi, että sää oli niin harmaa, mutta sitähän tämä Suomen marraskuu on!Lopuksi Anton kävi vielä kuvaamassa lähiseudulla ja teki kuvista panoraamakuvia.

Hienoja kuvia ja mukavat kaksi viikkoa. Kiitos assarille hyvästä työstä :)

4 kommenttia:

 1. Kiva juttu Antusta. Kiitos Mari kun Anttu sai mahdollisuuden tutustua sun työhön. Mukava joulunodotusta. Joni Kunnas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulunodotusta teillekin :)

   Poista
  2. Kiitos minunkin puolestani. Antulla oli erittäin antoisat kaksi viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)