torstai 8. tammikuuta 2015

Perhekuvaus studiossa


Viime vuoden lopulla kuvasin paljon perheitä studiollani. Tässä vähän koostetta muutamasta kuvauksesta, jotta näette miten erilaista kuvaa saadaan eri taustoilla, valoilla, rekvisiitoilla - ja ihmisillä :) Perhekuvauksessa kuvausaikaa on puolitoista tuntia ja tässä ajassa ehdimme kuvata mm. perhepotretin, kuvia lapsista yksin ja yhdessä sisarusten kanssa, yhteiskuvia vanhempien kanssa ja vauvoista vaikkapa suloisia varvaskuvia. Studiollani on monenlaista rekvisiittaa, mutta kuviin voi tuoda myös lasten omia leluja, joilla kuvasta saa vähän henkilökohtaisemman. Ja lemmikkieläimetkin ovat tervetulleita!Taustan värillä on suuri vaikutus lopputulokseen, kuten tässä tummaa ja vaaleaa vertaillessa huomaa.

Kuvia ottaessa sattuu ja tapahtuu ja niinhän se on, että äidin osa on usein melko vaativa...
Mutta onneksi kaikkea ei tarvitse ottaa aina niin vakavasti :D
Harmaa ja valkoinen kuvaustausta ovat käytetyimmät, mutta jonkin verran kuvaan myös mm. laivastonsinistä, beigeä, pinkkiä ja mustaa taustaa vasten. Nämä kolme kuvaa ovat taustojen testausta ja samalla tuli kuvattua omiakin tyttäriä studiolla. 
Odotuskuvauksissa tumma tausta tuo vauvamahan tehokkaasti esiin ja kun kuvasta vielä poistetaan värit muualta kuin nauhasta niin paljastetaan samalla jotain olennaista. Nauhan voi värittää myös jälkikäteen jos vauvan sukupuoli ei ole kuvaushetkellä tiedossa.Valkoisten t-paitojen ja farkkujen yhdistelmä toimii aina ja taustaksi niille sopii harmaa.Mustavalkoinen ja seepiakuva tuovat varvaskuvien yksityiskohdat värillistä paremmin esille.


Vastasyntyneiden kanssa käytän säkkituolia, jonka päälle heitän peiton, taljan tai vaikkapa pienokaisen vanhemman tuoman virkatun perintöviltin.
Kukkataustoja studiolta löytyy pari erilaista ja pääkoriste sekä valkoiset ja vaaleanpunaiset röyhelöpöksyt asustavat kaikki pienet prinsessat 


Puolitoista tuntia kuvaamista on ehdotottomasti pienten lasten kohdalla se ehdoton takaraja.
Näin selkeästi sen kertoo 4 päivän ikäinen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)